RD 4 recap

Publicerat av Glen Bales den

I helgen gick SDC RD 4 av stapel på MRFS flygfält i Malmö. Det var en blåsig historia med byar över 10m/s, vilket gjorde det svårare än vanligt att manövrera runt banan. Men piloterna anpassade sig och det blev en rafflande tävling med 8 kvalheat där gränsen för att ta sig till A-final var 5 varv på låga 1:30 och med 3 st som kom 6 varv. Den höga vindnivån gjorde så att det tog tid för många piloter att få till sina bästa kvalheat, med mycket förändringar i resultatlistan under sista kvalomgången.

I finalerna så ökade vinden mer och mer, där det blåste som mest i A-finalen. Trotts detta blev det en rafflande kamp om pallplatserna där det skiljde 7 sekunder från första till 3:e plats. I sportsman finalen så gällde det att hålla sig i luften och den enda som kom runt hela banan var vinnaren Erik ”Shuttlee” Lydig.

Vill ni se ett filmatiserat reportage från helgen så kan ni se den traditionsenliga ”Fuskpinne Rapport”, som Mikael Jingheim gör på de flesta tävlingar. Om ni går in på swedishdronecup.livefpv.com/results och klickar på varje specifikt heat så kan ni, längst ner på sidan, spela upp en inspelning av det heatet.

Top qualifier: Noa Koch (Resultat)

Flest bumps: Hossen ”Husko” Ali med 2st bumps från F till D-main och 4 sekunder från att bumpa upp till C-main

Bästa krasch: Alexander Persson, fokuserad på att förbättra sin kvaltid när bilden i hans goggles plötsligt blir helt svart mitt under heatet. Robin Zetterström spelade som tur är också in Alexanders feed så att vi kan se hur han i full fart pitchar upp och sen disarmar högt uppe i luften. https://youtu.be/NFG3GILdntY

Antal deltagare: 33

Pallen för sportsman.Photo: Mikael Jingheim
Pallen för sportsman till vänster som förbryllat studerar dem som ser ut som att de skiter i skogen, vilka är pallplatstagarna i open. Photo: Mikael Jingheim
Kategorier: Tävlingar